Існує безліч рецептів овочевих салатів на зиму. Кожна господиня має свій улюблений рецепт. На сторінці «Улюблені рецепти» кулінарки розповіли, як приготувати на зиму смачну та поживну страву — овочі з рисом.
Інгредієнти: Помідори — 1 кг Солодкий перець — 1 кг Цибуля — 1 кг Морква — 1 кг Рис (круглий) — 1 склянка (відвареного) Цукор — 100−120 г Сіль — 1 ст. ложка (з гіркою) Олія — 200 мл Оцет 9% - 100 мл.
Приготування: Цибулю нарізати півкільцями. Моркву натерти на грубій терці. Перець порізати соломкою.
Помідори подрібнити у блендері або пропустити через м’ясорубку.
Рис потрібно відварити до напівготовності (приблизно 7−8 хв після закипання). Відкинути на сито, промити, щоб не злипався.
У велику каструлю з товстим дном налити олію, обсмажити на ній цибулю і моркву. Протушкувати 10 хвилин.
Додати болгарський перець і тушкувати ще 10 хвилин.
Влити помідорову масу, додати сіль і цукор. Дати прокипіти 10−15 хвилин на середньому вогні.
Додати відварений рис, добре перемішати тушкувати ще 20 хв. Періодично помішувати.
За 5 хвилин до готовності влити оцет. Перемішати і дайте добре закипіти.
Розкласти гарячий салат по стерилізованих банках.
Закатати кришками, перевернути й закутати до повного застигання.
Ми також розповідали, як приготувати баклажани в томатах на зиму за рецептом кулінарки Оксани Вознюк.