Популярний шеф-кухар, постійний суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський, який показав, як готувати буряковий квас, поділився рецептом кебабу з лавашу.
«Вийшло дуже смачно та соковито — раджу приготувати!» — зазначив Ярославський.
Інгредієнти: Тортильї 30 см — 7 шт Фарш яловичий — 750 г Цибуля — 3 шт Перець капіа — 1,5 шт Перець чилі — кожен по 0,5 шт Часник — 4 зубчики Петрушка та кінза — 100 г Сіль, перець Паприка копчена Часник сухий Суміш спецій мексиканська Мускатний горіх Кумін Карі Олія
Для «соусу»: Масло — 200 г Мед — 70 г Перець чилі — 0,5 шт Мускатний горіх Суміш спецій мексиканська Сіль, перець Лимон — ½
Приготування: Все дрібно порізати, змішати інгредієнти фаршу, додати спеції, ще раз добре посікти ножами, відбити фарш. Завдяки цьому всі інгредієнти поєднуються і він тримає вологу.
Тортильї скласти разом і зрізати краї, щоб зробити квадратну форму.
Фарш поділити на 6 частин, кожну розподіляти на тортилью, скласти у прямокутник. Потім порізати вздовж на 4 частини.
Найзручніше відразу нанизати на 4 шампури й так сформувати «кебаб».
Окремо приготувати пряне масло: змішати м’яке масло зі спеціями, медом, лимоном, його цедрою, сіллю та подрібненим гострим перцем.
На невеликому вогні смажити «кебаб», змастивши трішки олією, а потім коли вже майже готово змастити пряним маслом.
«Готується швидко, виходить дуже соковито і смачно! Можна готувати й вдома в аерогрилі чи духовці. Головне — не пересушити, хай буде соковито!»— додав кулінар.
Раніше Ярославський розповів, як приготувати хрусткий та соковитий шницель з баклажана.