Після спалаху масового отруєння у львівському ресторані «Китайський привіт» фахівці Держпродспоживслужби зафіксували серйозні порушення санітарних норм. Як стало відомо, у закладі недотримувалися правил зберігання продуктів, а більшість персоналу працювала без обов’язкових медичних оглядів.
За даними станом на 22 липня, у медичні заклади госпіталізували 76 осіб, серед яких – десятеро дітей і дві вагітні жінки. Усі вони харчувалися в зазначеному ресторані. У 25 постраждалих і одного співробітника було лабораторно підтверджено наявність сальмонели виду enteriditis. Ще четверо працівників чекають на результати аналізів.
Під час інспекції фахівці встановили такі порушення:
Особливе занепокоєння викликала відсутність медичних книжок у 16 із 23 працівників. Їх тимчасово усунули від роботи та скерували до лікарів.
Наразі триває аналіз зразків продуктів, води та змивів з кухонного обладнання. М'ясо птиці та яйця, використані у страві, яка спричинила отруєння, визнано безпечними.
Раніше власник ресторану Міша Кацурін підтвердив отруєння як гостей, так і себе, заявивши, що заклад бере на себе витрати на лікування всіх постраждалих, які звернулися по допомогу. Ресторан тимчасово не працює.
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення санітарних норм, що спричинило масове інфекційне захворювання – за ст. 325 КК України.
Раніше повідомлялося про те, що група дітей з Вінниці отруїлася у Карпатах. Ймовірною причиною зараження сальмонелою стала гірська вода.