Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Ніколи не смажте яйця прямо з холодильника: секрет ідеальної яєчні 

Ніколи не смажте яйця прямо з холодильника: секрет ідеальної яєчні 
Zaxid.net • 14 переглядів • 1 хв читання

Багато хто зранку одразу розбиває холодні яйця на сковорідку, не підозрюючи, що ця звичка може зіпсувати страву. Ukr.Media розповідає, чому не можна яйця прямо з холодильника.

Яйця, як і більшість продуктів, схильні до впливу температури. Тому коли ви берете яйця прямо з холодильника, їхня температура значно нижча, ніж температура сковороди. Через це створюється різний контраст температур, який може призвести до кількох небажаних ефектів. Це явище називають термічним шоком: коли на поверхні пательні в місці контакту з холодним, білок миттєво «шокується» високою температурою, схоплюється нерівномірно і сильніше прилипає до поверхні.

Що змінюється через термічний шок:

14