Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Несподівані страви з кабачків: суп, спагеті та десерт

Несподівані страви з кабачків: суп, спагеті та десерт
ТСН • 1 хв читання

Коротко

У статті представлено три оригінальні страви з кабачків: ніжні спагеті з соусом авокадо, ароматний суп із цукіні та пряним пирогом. Рецепти прості у приготуванні та дозволять вам по-новому оцінити смак цього універсального овоча.

Кабачки є вельми універсальними овочами, які можуть бути використані в різних стравах. Ось кілька незвичних ідей, як їх приготувати.

1 пучок свіжої м’яти (або базиліка),

оливкова олія, сіль і чорний перець — за смаком.

Пропускаємо часник через прес.

Змішуємо авокадо з дрібно нарізаною м’ятою та пропущеним через прес часником.

Додаємо оливкову олію, сіль і перець, перемішуємо.

За допомогою спеціального інструмента або ножа нарізаємо кабачки тонкими смужками, схожими на спагеті, або натираємо на спеціальній тертці.

Опускаємо кабачкові «спагеті» у киплячу воду і варимо протягом 1 хвилини.

Воду зливаємо, ставимо спагеті на невеликий вогонь.

Додаємо соус і добре прогріваємо. Обережно помішуємо, щоб спагеті не втратили форму та не перетворилися на кашу.

олія, карі, сіль та чорний перець — за смаком.

Цибулю й часник нарізаємо та обсмажуємо в каструлі на олії. Додаємо каррі та ще обсмажуємо до золотистого кольору цибулі.

Нарізаємо цукіні дрібними кубиками, кладемо до каструлі та обсмажуємо на сильному вогні разом із цибулею, часником і карі.

Додаємо бульйон, сіль, перець, доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин.

Знімаємо суп з плити, збиваємо блендером до однорідної маси.

Перед подаванням додаємо нарізану зелень кінзи та йогурт.

Збиваємо в мисці цукор, маргарин та олію.

Продовжуючи збивати суміш, додаємо молоко.

Борошно, соду, какао й мелену гвоздику змішуємо в окремому посуді.

Поєднуємо обидві суміші та замішуємо легке тісто.

Натерті на тертці кабачки, віджаті від соку, перемішуємо з тістом.

Викладаємо тісто до застеленої пергаментом форми для випікання. Зверху посипаємо тертим шоколадом.

Випікаємо пиріг 40 хвилин у розігрітій до 190 °С духовці.