Loqal – новинний агрегатор Loqal
Капусняк з гарбузом від Евгена Клопотенка: смак здивує кожного
Новини

Капусняк з гарбузом від Евгена Клопотенка: смак здивує кожного

Факти • 2 переглядів • 1 хв читання

Досвідчений кулінар Євген Клопотенко знає дуже багато рецептів капусняку. Але, видно, кулінар вирішив по-справжньому здивувати українців і запропонував рецепт відомої страви з гарбузом!

«Капусняк — це традиційно і звично, а капусняк з гарбузом — трохи більш незвично. Але чому б і ні? Я люблю ламати класичні уявлення про їжу. І дійсно, гарбуз і капуста дуже гармонійно поєдналися в цьому рецепті, надаючи супу ніжного, делікатного смаку. Капусняк з гарбузом легкий, ароматний і здатний скласти конкуренцію традиційним рецептом. Спробуйте!» — написав Євген на своєму сайті. Інгредієнти: 1500 мл вода 150 г капуста 120 г бекон 60 г гарбуз 1 ст. л. перловка за смаком мускатний горіх за смаком коріандр за смаком сіль для бульйону овочевий набір (цибуля, морква, лавровий лист, перець)

У каструлю з подвійним дном викласти очищені від шкірки овочі (морква і цибуля) і злегка обсмажити.

Залити водою (1500 мл), додати спеції (лавровий лист і запашний перець за смаком) й варити бульйон 30 хвилин.

Додати перлову крупу (1 ст. л.) і варити 20 хвилин.

Додати тонко нашатковану капусту (150 г) і шматочки бекону (120 г).

Посолити, додати нарізаний кубиком гарбуз (60 г) і варити капусняк до готовності гарбуза.

Раніше ми розповідали, як готують капусняк у Полтаві.

2