Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Чим змастити булочки перед та після випікання, щоб були з золотистою скоринкою

Чим змастити булочки перед та після випікання, щоб були з золотистою скоринкою
ТСН • 5 переглядів • 1 хв читання

Чим змастити випічку для золотистої скоринки? / © Pexels

Найпопулярніший варіант — яйце, яке трохи збивають виделкою. Можна використовувати тільки білок або тільки жовток. Якщо берете білок, випічка отримає надзвичайний хрускіт. А ось жовток створить рум'яну та блискучу скоринку.

Чим змастити пиріжки, якщо немає яєць? Можна використати один з таких варіантів:

Важливо, щоб продукт, який ви використовуєте для змащування випічки, був теплим. Тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника.

Для змащування булочок також можна використовувати суміш з масла, борошна і жовтка. Для цього з'єднайте вершкове масло, борошно та воду у співвідношені 3:2:1 та додайте один жовток. Якщо це солодка випічка, можете додати ще й чайну ложку цукру. Суміш потрібно розтерти вінчиком і перед випіканням нанести на булочки чи пироги.

Тут також існує кілька варіантів:

розтоплене вершкове масло надасть випічці вершковий аромат, блиск та приємний присмак;

олія без запаху зробить так, щоб рум'яна скоринка апетитно блищала;

сироп надасть глянсову поверхню, а ще смачну нотку в ароматі (можна розвести водою мед чи змішати лимонний сік з цукром та водою);

молоко використовують для пом'якшення скоринки;

вода також пом'якшує скоринку.

Після змащування випічку рекомендовано накрити чистою тканиною, наприклад, рушником. Змащувати ж потрібно відразу після того, як ви витягнули деко з духовки, поки пиріжки ще гарячі.

Ідеальні млинці: секрети смачного тіста, скільки яєць додавати і як довго можна зберігати

В магазині точно не знайдете: як приготувати масло з грибами у себе вдома

30 секунд, 10 хвилин, кілька днів: різні способи, щоб зробити авокадо стиглим швидше

5