Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Чи можна заморожувати аґрус на зиму: як це правильно зробити, щоб ягоди були цілими та смачними

Чи можна заморожувати аґрус на зиму: як це правильно зробити, щоб ягоди були цілими та смачними
ТСН • 4 переглядів • 1 хв читання

Як правильно заморозити аґрус / © www.freepik.com/free-photo

Якщо зробити все правильно, аґрус залишиться цілим, пружним та смачним навіть через кілька місяців після заморожування. А ще не втратить корисних мікроелементів, зокрема вітамін C, якого в 100 грамів аґрусу достатньо для того, щоб забезпечити половину добової норми. До того ж заморожувати ягоди значно простіше, ніж варити з них варення. І в такий спосіб можна зберегти максимум клітковини, заліза, калію та вітамінів групи В.

Переберіть ягоди, відберіть лише стиглі, щільні та без пошкоджень, колір значення не має.

Промийте у холодній воді й обсушіть на рушнику.

Видаліть хвостики та плодові ніжки.

Розкладіть аґрус в один шар на дошці або таці.

Відправте до морозильної камери на 2–3 години.

Заморожені ягоди пересипте в пакети чи контейнери.

Зберігати аґрус можна до 6 місяців.

Після розморожування ягоди можна використовувати для приготування:

4