Як правильно заморозити аґрус / © www.freepik.com/free-photo
Якщо зробити все правильно, аґрус залишиться цілим, пружним та смачним навіть через кілька місяців після заморожування. А ще не втратить корисних мікроелементів, зокрема вітамін C, якого в 100 грамів аґрусу достатньо для того, щоб забезпечити половину добової норми. До того ж заморожувати ягоди значно простіше, ніж варити з них варення. І в такий спосіб можна зберегти максимум клітковини, заліза, калію та вітамінів групи В.
Переберіть ягоди, відберіть лише стиглі, щільні та без пошкоджень, колір значення не має.
Промийте у холодній воді й обсушіть на рушнику.
Видаліть хвостики та плодові ніжки.
Розкладіть аґрус в один шар на дошці або таці.
Відправте до морозильної камери на 2–3 години.
Заморожені ягоди пересипте в пакети чи контейнери.
Зберігати аґрус можна до 6 місяців.
Після розморожування ягоди можна використовувати для приготування: