Сезон полуниці – в самому розпалі, і саме час насолодитися цими запашними ягодами не лише свіжими, а й у випічці. Заливний пиріг із полуницею – чудовий варіант для літнього десерту: простий у приготуванні, але дуже смачний. У ньому добре поєднується пухке тісто на кефірі та солодка, трохи кислувата ягода. Краще брати роз’ємну форму діаметром 25 см. Якщо ви візьмете меншу і пиріг буде вищим за 3-4 см, краї пропечуться, а центр – ні.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Дістаньте з холодильника масло та кефір, щоб вони нагрілися до кімнатної температури, пише шеф-кухар Євген Клопотенко.
Збийте яйця з цукром до білого кольору і значного збільшення в об’ємі.
Розтопіть вершкове масло. Додайте його разом із кефіром до збитих яєць і добре перемішайте.
З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Всипте сухі інгредієнти в рідку суміш і перемішайте до однорідного тіста.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом і злегка притрусіть борошном. Вилийте тісто у форму.
Підготуйте полуницю: обріжте хвостики і занурте ягоди цілими в тісто.
Випікайте приблизно 50 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною паличкою – вона має вийти сухою.
За бажанням посипте готовий пиріг цукровою пудрою перед подачею.