Мариновані огірки є дуже популярною стравою в Україні. Адміністратор групи «Бабусині рецепти онлайн» у Facebook Галина поділилася рецептом маринованих корнішонів.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
Огірки дрібні (скільки влізе) Вода 1 ст. л. солі 2−2,5 ст. л. цукру 3 ст. л. 9% оцту 2 парасольки кропу 1 лавровий лист По 4 листи чорної смородини та вишні Шматок листа хрону Невеликий шматочок перцю чилі 5 горошин запашного перцю 5 горошин чорного перцю 1 зубчик часнику Щіпка зерен гірчиці
Огірки ретельно помити та залити холодною водою не більше, ніж на 6 годин. Промити огірки ще раз. На дно стерильної банки покласти: листя смородини та вишні, шматочок листка хрону, лаврушку, перець чорний та запашний, гірчичні зерна, чилі, нарізаний часник та парасольки кропу. Заповнити банку огірками. Закип'ятити в чайнику воду і залити огірки в банці киплячою водою на 7 хвилин. Скільки влізе води — стільки влізе, розрахунок солі та оцту не на літр води, а на літрову банку. Злити воду в каструлю, додати сіль і цукор, довести до кипіння. Залити киплячим розсолом огірки, додати оцет в банку і закатати.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати незвичайний салат із маринованими огірками.