Масло – один із базових продуктів у холодильнику. Але не всі знають, як розпізнати справжній продукт та не натрапити на підробку. «24 канал» розповідає, на що варто звернути увагу під час покупки та після.
Передусім звертайте увагу на упаковку. На ній повинно бути вказано «масло вершкове» або «масло селянське», а в складі – молоко або вершкова сировина. Термін придатності якісного масла зазвичай 2-3 місяці.
Якісне масло повинно бути твердим та погано намазуватися на хліб, коли ви виймаєте його з холодильника. В іншому випадку у ваших руках підробка.
Також ви можете спробувати розтопити масло на пательні. Якщо в ньому не буде грудок білого або світло-жовтого кольору, то ви обрали якісне масло. Але якщо вони з’явились, то ви купили продукт з рослинними жирами.
Щоб перевірити масло на якість, ви можете скористатися кип’ятком. Хороше масло повністю в ньому розчиниться, а неякісне утворить осад.
А ще можна скористатися йодом – достатньо однієї краплі. Масло високої якості не вступить в реакцію, а підробка стане бурою.