Смородина / © Pixabay
Чорна смородина — одна з найунікальніших ягід, яка поєднує в собі смак та корисні речовини. Якщо ви зібрали щедрий урожай — можна приготувати вдома вино.
Взяти велику скляну посудину, бутель (не менше 10 літрів) і гумові рукавички.
Перебрати ягоди, промити. Далі відібрані плоди подрібнюємо блендером або простою м’ясорубкою. Отриману масу засипаємо в бутель, в якому і буде настоюватися вино.
До ягідної маси додаємо цукор. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо.
Звичайну гумову рукавичку надягаємо на горлечко пляшки і щільно зав’язуємо резинкою. Ємність варто залишити в темному місці, де не буде сонячних променів.
Коли рукавичка надується від повітря (воно виділяється під час процесу бродіння вина), зробіть невеликий прокол в одному місці. Але щоб не пошкодити рукавичку, в такому випадку вино просто зіпсується.
Настоюватися вину необхідно близько 4 місяців. Важливо, щоб в приміщенні температура була не більше і не менше 22 — 24 градусів.
Вже за 4 місяці спробуйте ваше вино і в разі готовності сміливо розливайте по скляних пляшках.
Раніше ми писали, як приготувати смачний сирковий десерт з ягодами. Більше про це читайте у новині.