Без вареників важко уявити собі стіл справжнього українця. Про те, що вареники можуть бути з сиром, капустою, картоплею та м’ясом, ми знаємо. А від самого лише словосполучення «вареники з чорницями» у нас слинка тече. Це улюблений смаколик багатьох, адже вони пов’язані зі спогадами про дитинство, бабусю, пише Weranda.
Нагрійте молоко до 45 °C. Додайте яйце та перемішайте. Влийте в борошно і вимішуйте до однорідної маси.
Розкачайте тісто тоненько та виріжте кружальця склянкою. Додайте цукор до чорниці за бажанням, викладіть чорничну начинку на тісто та сформуйте вареники.
Варіть, опустивши в киплячу воду, поки вареники не спливуть на поверхню. Вимкніть вогонь і варіть ще хвилину. Подавайте зі сметаною.
Раніше кулінарка-гастроблогерка Марина Гармаш розповідала «ФАКТАМ», як приготувати смачні вареники з вишнями.