Баклажани. / © Associated Press
Сезон баклажанів у самому розпалі. Цей овоч дуже смачний і, що важливо, з нього можна зробити найрізноманітніші страви на будь-який смак.
ТСН.ua підготував три рецепти з баклажанів: закуска, салат і основна страва.
Баклажани наріжте кружечками, змастіть оливковою олією. Запікайте у розігрітій до 200°C духовці протягом 20 хвилин.
Помідори наріжте кубиками, цибулю — тонкими півкільцями.
Змішати всі інгредієнти. Заправте салат олією, лимонним соком, сіллю та перцем.
фарш яловичий або курячий — 300 г
Сіль, перець, паприка — за смаком
Баклажани розріжте вздовж навпіл. Ложкою зробіть поглиблення в середині. М’якоть дістаньте і дрібно наріжте її.
Обсмажте баклажани зсередини на олії 3–4 хв, щоб трохи підрум’янилися.
Окремо посмажте цибулю, фарш, м’якоть баклажана, дрібно нарізані помідори, томатну пасту, часник та спеції. Тушкуйте усе 10 хв.
Начиніть основу баклажанів приготованим фаршем. Покладіть до форми, накрийте фольгою і запікати 25 хв за температури 180°C
сир вершковий або фета — 150 г
Баклажани наріжте тонкими смужками вздовж. Злегка посоліть і залиште на 10 хв, щоб вийшла гіркота.
Після цього промийте баклажанові смужки водою, обсушіть та обсмажте на сковорідці.
Змішайте сир із зеленню та подрібненим часником.
На кожну смужку баклажана викладіть начинку та згорніть рулетиком. Закріпіть зубочисткою.