Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Скільки зберігається м’ясо в морозильній камері: експерти розповіли, через який час воно втрачає свої смакові і корисні властивості

Скільки зберігається м’ясо в морозильній камері: експерти розповіли, через який час воно втрачає свої смакові і корисні властивості
ТСН • 0 переглядів • 1 хв читання

Скільки зберігається м’ясо в морозильній камері / © Pixabay

Морозильна камера допомагає нам зберігати продукти свіжими більш тривалий час, ніж холодильник. Проте, дуже важливо враховувати одне “але” — у кожного продукту є свої терміни зберігання. Якщо їх не дотримуватися, то він втратить свої корисні та смакові властивості.

Спираючись на інформацію від Міністерства соціального господарства США в сюжеті “Сніданку з 1+1” розповіли, хоча заморожені продукти дійсно довго не псуються, все ж не варто їх тримати в морозилці надто довго.

Щодо м’яса, то існують чіткі рекомендації, як довго воно може зберігатися в морозильній камері. Тут все залежить від виду. Так свинина може лежати до одного року, яловичина, індичка чи курятина близько 9 місяців, а ось фарш краще використати протягом 4 місяців.

Якщо ви вже піддали продукти термічному обробленню, тоді термін зберігання скорочується. Наприклад, готове м’ясо можна зберігати не більше 3 місяців.

Що станеться з м’ясом, якщо “забути” про нього на довший термін:

погіршення якості — довготривале зберігання з морозильній камері може призвести до “виморожування” м’яса, тобто волога випарується, а сам продукт стане більш жорстким та сухим;

зміна кольору — якщо м’ясо буде довго лежати в морозилці, воно може стати темнішим чи сірішим через окислення;

вбирання запахів — продукт може увібрати в себе запахи з морозильної камери, що вплине на його смак;

Скільки часу можна зберігати в морозильній камері інші продукти:

фрукти (крім цитрусових) — близько 1 року;

нежирна риба — не більше 6 місяців;

жирна риба — до трьох місяців;

консерви (морепродукти) — 2 місяці;

кисломолочний сир — до 1 місяця.

0