Скільки зберігається м’ясо в морозильній камері / © Pixabay
Морозильна камера допомагає нам зберігати продукти свіжими більш тривалий час, ніж холодильник. Проте, дуже важливо враховувати одне “але” — у кожного продукту є свої терміни зберігання. Якщо їх не дотримуватися, то він втратить свої корисні та смакові властивості.
Спираючись на інформацію від Міністерства соціального господарства США в сюжеті “Сніданку з 1+1” розповіли, хоча заморожені продукти дійсно довго не псуються, все ж не варто їх тримати в морозилці надто довго.
Щодо м’яса, то існують чіткі рекомендації, як довго воно може зберігатися в морозильній камері. Тут все залежить від виду. Так свинина може лежати до одного року, яловичина, індичка чи курятина близько 9 місяців, а ось фарш краще використати протягом 4 місяців.
Якщо ви вже піддали продукти термічному обробленню, тоді термін зберігання скорочується. Наприклад, готове м’ясо можна зберігати не більше 3 місяців.
Що станеться з м’ясом, якщо “забути” про нього на довший термін:
погіршення якості — довготривале зберігання з морозильній камері може призвести до “виморожування” м’яса, тобто волога випарується, а сам продукт стане більш жорстким та сухим;
зміна кольору — якщо м’ясо буде довго лежати в морозилці, воно може стати темнішим чи сірішим через окислення;
вбирання запахів — продукт може увібрати в себе запахи з морозильної камери, що вплине на його смак;
Скільки часу можна зберігати в морозильній камері інші продукти:
фрукти (крім цитрусових) — близько 1 року;
нежирна риба — не більше 6 місяців;
жирна риба — до трьох місяців;
консерви (морепродукти) — 2 місяці;
кисломолочний сир — до 1 місяця.