Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Що робити, якщо варення вийшло надто солодким: перевірені способи

Що робити, якщо варення вийшло надто солодким: перевірені способи
ТСН • 6 переглядів • 1 хв читання

Як виправити дуже солодке варення / © Unsplash

В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому треба завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте. Однак якщо варення вже приготовлене і ви зрозуміли, що переборщили з цукром, не поспішайте викидати десерт.

Рекомендація експертів доволі проста. За порушення балансу інгредієнтів важливо або знизити кількість зайвого, або заповнити дефіцит іншого (чи інших).

Звісно, ви вже не зможете "вилучити" з варення зайвий цукор, а тому доведеться розбавляти продукт чимось зовсім несолодким.

Найпопулярнішим "рятівником" у такому разі стане ще одна порція такого ж варення, але зварена вже без цукру чи з додаванням мінімальної його кількості.

Якщо у вас немає можливості зварити ще одне варення або ви не хочете витрачати на це свій час, адже цей процес доволі складний і втомливий, існують й інші способи, які вам допоможуть.

Зокрема, ви можете спробувати "замаскувати" надто солодкий смак розведенням варення з невеликою кількістю кислинки. В такому разі найкращим рішенням стане лимонна кислота. Інколи навіть достатньо просто додати до продукту трохи води.

Можна, звісно, залишити варення і таким, як воно вийшло. Просто в такому разі використовуйте меншу його кількість або вживайте з несолодкими напоями.

Кухарі попереджають, що яйця не можна розбивати ножем: і ось чотири причини — чому

Як обрати стиглий та солодкий кавун: допоможе не лише постукування

Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію

6