Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Що не можна додавати під час консервації огірків: вони стають м’якими й несмачними

Що не можна додавати під час консервації огірків: вони стають м’якими й несмачними
ТСН • 47 переглядів • 1 хв читання

Що не можна класти в банки під час консервації огірків / © pixabay.com

Хрусткі й ароматні консервовані огірочки — це мрія кожної господині. Проте іноді замість апетитної закуски виходять мляві овочі без виразного смаку. Причиною цього може бути один популярний продукт, який господині звикли додавати в банки під час консервації у великих кількостях. Про це пише ресурс «Радіо Трек».

Як з’ясувалося, головна помилка полягає у надмірній кількості часнику. Так, саме він часто винен у тому, що огірки стають м’якими та втрачають свою хрусткість. Повністю виключати часник із рецепту не обов’язково, адже він надає заготовці пікантного смаку, але варто знати міру.

Для трилітрової банки достатньо лише одного зубчика часнику, якщо покласти більше, можна зіпсувати текстуру овочів.

Щоб досягти бажаної пружності та приємного хрускоту, скористайтесь простим секретом: додайте до банки листя дубу. Цей натуральний компонент містить дубильні речовини, які зміцнюють текстуру огірків і не дають їм розм’якнути під час тривалого зберігання.

47