Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Шаурма з ікрою та морепродуктами: кіоск на одеському Привозі став хітом TikTok та магнітом для гурманів

Шаурма з ікрою та морепродуктами: кіоск на одеському Привозі став хітом TikTok та магнітом для гурманів
Одеське Життя • 1 хв читання

У пошуках смачненького ми знову вирушили на Привоз. Так, ми вже розповідали про заклади китайської та бессарабської кухні. І ось тепер настала черга шаурми. Навколо будь-якого ринку зазвичай багато точок із цією вуличною стравою. В околицях Привозу я нарахувала їх більше десяти. Чим же мене привабила саме ця «Шаурма на Катерининській»?

Нещодавно я почала стежити за трендами TikTok. Алгоритми підкинули мені відео харизматичного чоловіка, який дуже голосно та ефектно готує шаурму. Кілька днів я дивилася його ролики, які викликають не лише усмішку, а й апетит.

Власника й «шеф-кухаря» звуть Тигран. Свою шаурмічну він відкрив близько восьми років тому. Саме тому в назві лишилася «Катерининська», хоча зараз заклад знаходиться на перехресті Пантелеймонівської та Європейської вулиць. Незважаючи на давню історію закладу, я раніше ніколи не звертала на нього уваги, хоча проходила повз дуже часто.

У 2023 році донька порадила Тиграну завести аккаунт у TikTok. Завдяки своїй харизмі він набрав вже майже 400 тисяч підписників. Вдень біля кіоску збирається довга черга, серед якої завжди багато туристів. Щоб уникнути тисняви, я прийшла ще о дев’ятій ранку.

Чому ж саме до Тиграна вишиковується черга? Думаю, справа у поєднанні його доброї вдачі та незвичайних смаків, які він пропонує. Ну де ще можна скуштувати шаурму з мідіями, креветками, бастурмою, осетриною та навіть… ікрою – червоною чи чорною?

Окрім шаурми, у меню є хот-доги та бургери (але вже без ікри та морепродуктів). Працівниця розповіла, що раніше тут готували й шашлики, проте через вимоги пожежної безпеки їх довелося прибрати.

У десятках відео, які знімає пан Тигран, видно, скільки продуктів йде в той чи інший рол. Але відео – одне, а реальність – інше.

Я замовила шаурму з креветками та сулугуні, «Арабську» й «Чорну перлину». Попередили, що готування триватиме хвилин 15-20. Можна було піти за покупками, але я вирішила залишитися й подивитися на процес. Мені не відмовили, і це додало довіри до кухні.

Куштувати шаурму я вирішила вдома: біля кіоску немає ані стійки, ані пристосованого широкого підвіконня. Кожну шаурму можна попросити розрізати навпіл або запакувати з собою. Пакування якісне – за півгодини дороги страви не охололи й не розтряслися.

«Чорна перлина» – 390 грн. В цій шаурмі багато «родзинок»: чорний лаваш, крем-чіз, рукола, помідори, шматочки солоної червоної риби, соус тартар і червона ікра зверху. Лайфхак: якщо попросити розрізати навпіл, ікри покладуть більше – на обидва зрізи. Лаваш лише злегка підсмажують, аби він хрумтів. Смак – свіжий, соковитий, а ікра додає насиченості, вау-ефекту та інстаграмності.

«Арабська» – 200 грн. Велика класична шаурма з куркою. Тут багато м’яса, маринована цибуля, свіжі овочі та зелень. Дуже збалансовано і легко для шлунку. Проте, особисто мені тут не вистачило спецій: зіри, шафрану чи бодай кінзи. Вийшло трохи «дієтично».

З креветками та сулугуні – 380 грн. Креветки обсмажують із прованськими травами та лимонним соком, додають сулугуні й зелень, а потім довше тримають на грилі. Сир розплавляється, шаурма стає хрусткою та ситною. На мій смак – найпоживніша з усіх.

До речі, усі роли доволі великі, а ще є версії XL та «Бомба».

Ще на тему: Де на Привозі знайти бюджетне кафе молдовської кухні

До відвідання цього кіоску мені здавалося, що я вже все знаю про шаурму. Але фантазія кухаря довела: навіть проста вулична страва може стати гастрономічною несподіванкою і прикрасити святковий пікнік.