Навіть якісне м’ясо можу втратити смак та соковитість, якщо приготувати його неправильно. Існує кілька поширених помилок, через які страва стає сухою та жорсткою. Про них розповідає PixelInform.
Якщо використовувати жорстке, старе або пісне м’ясо без жирових прошарків, результат буде не ідеальним і шашлик вийде сухим. Найкраще обирати свіже м’ясо з помірною кількістю жиру, щоб забезпечити його соковитість.
Спеції додають не тільки смак, а й допомагають м’ясу краще маринуватись. Наприклад, маринад із мінімумом спецій може зробити м’ясо прісним. Щоб досягти ідеального смаку варто додати до маринаду хоча б 2-3 види спецій.
Щоб м’ясо добре замаринувалося, йому потрібен час. Середня тривалість маринування – близько 3 годин, але для кращого результату м’ясо можна залишити в маринаді на всю ніч.
Однією з причин сухості м’яса може бути неправильне регулювання температури під час приготування. Якщо шашлик готуватиметься на дуже сильному вогні, зовні він може обгоріти, а всередині залишитися сирим.