Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Салат залишатиметься свіжим аж два тижні: як правильно зберігати зелень у холодильнику

Салат залишатиметься свіжим аж два тижні: як правильно зберігати зелень у холодильнику
ТСН • 3 переглядів • 1 хв читання

Листя салату. / © Associated Press

Салат – це ідеальний продукт для приготування літніх страв - чи то для салату, чи для бургера чи смузі. Втім, він може швидко зів’янути - навіть, якщо зберігається у холодильнику.

Експертки з їжі Лаура Фуентес розповіла, як зберегти свіжість салату, повідомляє Mirror.

Салат, як і багато фруктів та овочів, має захисну шкірку. Саме це робить його більш схильним до псування. Якщо залишити салат немитим, він може висохнути та зів'яти, а також стати слизьким або навіть запліснявілим.

Перш за все салат треба вимити. Його може містити бактерії та бруд, які прискорять ріст цвілі. Для миття використовуйте суміш води та оцту. Він містить кислоту з антимікробними властивостями, яка знищує шкідливі мікроорганізми і допомагає надовго зберегти салат свіжим.

Потрібно змішати одну частину білого оцту з трьома частинами холодної води, замочити салатне листя на три хвилини, але не довше. Інакше - може з’явитися оцтовий присмак

Щоб висушити листя, або просто викладіть його на чистий кухонний рушник і акуратно промокніть. Важливо видалити всю вологу з салату перед тим, як помістити його до холодильник, бо будь-яка волога призведе до його швидкого псування.

Покладіть сухе листя до пакету на блискавці разом з паперовим рушником або до контейнера з кришкою, щоб паперовий рушник увібрав зайву вологу.

Оскільки салат містить багато води, цей метод дає змогу зберігати його свіжим від 10 до 14 днів.

Нагадаємо, ми писали про те, де і як правильно зберігати відкритий кетчуп.

3