У літню пору особливо хочеться легких, але водночас ситних страв, і салати чудово з цим справляються. Салат із молодою картоплею, грибами та соусом песто – чудовий варіант. Така страва може подаватися як теплою, так і холодною, а її склад легко адаптувати за власним смаком. Це ідеальний спосіб використати сезонні продукти й урізноманітнити повсякденне меню.
Молоду картоплю слід добре промити та відварити в підсоленій воді приблизно 25 хвилин, після чого її потрібно охолодити, очистити й нарізати неширокими кружельцями, пише Shuba.
Печериці промивають і нарізають тонкими пластинками, а оливки – колечками. Листя базиліку обривають, миють, обсушують і подрібнюють.
Усі підготовлені інгредієнти викладають у салатник, додають соус песто, поливають оливковою олією, солять, перчать і ретельно перемішують. Салат готовий до подачі.