Loqal – новинний агрегатор Loqal
Пуерні індивідуальності: Шен пуер та Шу пуер
Новини

Пуерні індивідуальності: Шен пуер та Шу пуер

Вечірній Київ • 2 переглядів • 1 хв читання

Витриманий та елітний, чи загадковий і популярний?

Про особливості Шен пуера й Шу пуера ми розпитали у чайних фахівців New Tea.

Чи дійсно Шен пуер завжди настільки дорогий, що його мало хто може собі дозволити? І чи правда, що чай Шу пуер зовсім на нього не схожий, і має кардинально інші характеристики? Все про унікальні особливості двох найцінніших китайських зіллів — уже в нашій статті.

Шен — це традиційний зелений пуер, виробництвом якого в Китаї займаються з давніх давен. Для його створення використовується найкраща сировина — чайний лист зі старих кущів, що ростуть в унікальному гірському кліматі. А завдяки мінімальній обробці чай Шен пуер може дозрівати роками, набуваючи нових смакоароматичних рис. Саме це робить його:

У спеціалізованих чайних магазинах можна відшукати більш доступних за ціною пуерних представників: не менш оригінальних, витриманих і прекрасних. Однак, обравши Шен, ви зможете насолодитися:

І всі ці риси будуть змінюватися з плином часу й дозріванням чаю. Чи варто відмовляти собі в такому задоволенні?

Шу — це і є прославлений чорний пуер, який наново популяризував чаї з Піднебесної. Технологію його виробництва розробили менше століття тому. Це було потрібно для того, щоби швидше отримувати готовий пуер без кількарічної витримки.

Чай Шу пуер виготовляється за технологією Во Дуй — вологого скиртування, коли пуерний лист протягом 45 днів зволожують і перевертають за правильної температури. Всього за півтора місяці це дозволяє отримати чай, який не поступається за характеристиками витриманому трирічному Шен пуеру. Однак, його відрізняють шоколадно-темний настій і приємна гірчинка через використання простішого за походженням чайного листа.

Шу пуер — чай міцний та кофеїновий, тож його краще споживати в першій половині дня. Головне — знайти свій різновид, із яким не захочеться розлучатися, і правильно обирати місце покупки, щоб точно отримати оригінальний напій із Піднебесної.

А ви вже готові до дегустації?

2