Гастроблогерка Марина Гармаш не раз дивувала своїми простими і одночасно вишуканами рецептами. Її авторський варіант соусу із гострого перцю та груші — це не просто кулінарний експеримент, а справжнє відкриття для тих, хто шукає нові гастрономічні враження. Його варто приготувати хоча б раз, щоб переконатися: солодке і пекуче може гармонійно поєднуватись.
Як запевняє Марина Гармаш, рецепт точно здивує навіть досвідчених гурманів і є ідеальним доповненням до витриманих сирів, смаженого м’яса або кульки ванільного морозива.
Інгредієнти (в очищеному вигляді):
• Гострий перець — 12 шт (або приблизно 590 г разом із солодким) • Солодкий перець — 5 шт • Груша — 3 шт (приблизно 280 г) • Цукор — 600 г • Яблучний оцет — 250 мл
1. Насіння та перетинки з перців видаліть для балансу гостроти. Наріжте перець і грушу однаковими шматочками — це забезпечить рівномірне варіння. 2. У каструлі змішайте оцет і цукор, доведіть до кипіння, варіть до повного розчинення цукру. 3. Додайте нарізані овочі та фрукти до маринаду. 4. Варіть на повільному вогні 50−60 хвилин. Спочатку буде багато рідини, але вона випарується, залишивши густу ароматну масу. Якщо хочете отримати джем, то залиште кусочки перцю і груші в суміші. А для соусу суміш можна перебити блендером перед тим, як насипати у банки. 5. Готовий джем або соус розкладіть у стерилізовані баночки (краще маленькі), закатайте і добре вкутайте до охолодження.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як замаринувати смажений болгарський перець на зиму без стерилізації.