Полунична пана-кота. / © Credits
Пана-кота - популярний італійський десерт. Це вершково-кремове желе надзвичайно смачне та подається з ягідним соусом. Зараз сезон полуниці - вона стане ідеальним доповненням до пана-коти.
ТСН.ua підготував рецепт від переможниці Мастер-шеф Наталки Нікішиної.
Замочуємо желатин холодною водою.
Вершки виливаємо до сотейника та додаємо до них цедру лайму. Ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до утворення пари.
Знімаємо вершки з вогню, додаємо з желатин, що розбух. Гарно перемішуємо, аби він розчинився. Додаємо маскарпоне та перемішуємо до однорідності.
Пана-коту розливаємо в форми та ставимо до холодильника.
Готуємо полуничне конфі. Полуницю нарізаємо шматочками. Перекладаємо до сотейника, додаємо цукор і нагріваємо до легкого загустіння.
Після того, як пана-кота застигла у холодильнику, поливаємо її холодним конфі з полуниці.
Нагадаємо, ми підготували для вас три рецепти десертів з полуниці без випікання.