Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Ніколи так не робіть: чому не можна залишати ложку в салаті — справа не в етикеті, а в шкоді для здоров’я

Ніколи так не робіть: чому не можна залишати ложку в салаті — справа не в етикеті, а в шкоді для здоров’я
ТСН • 3 переглядів • 1 хв читання

Чому не можна встромляти ложку в салат / © Pixabay

Люди, які залишають ложку в салаті, думають, що це зручно. Проте вони не розуміють, що таким чином ставлять під загрозу своє здоров’я та здоров’я інших, хто збирається спробувати цю страву.

Про правила сервірування столу взагалі не варто навіть згадувати.

Залишена в салаті ложка може спричинити серйозні проблеми.

Під час приготування салату інгредієнти часто перемішують руками, і якщо ложка лишається в страві, вона стає розсадником шкідливих бактерій, які можуть потрапити у їжу.

Через це салат швидко псується, а найгірше — це загроза для здоров’я вас і ваших гостей.

З естетичної точки зору така ложка псує вигляд страви і робить сервіровку столу непривабливою.

В результаті святковий настрій псується, а апетит — пропадає.

Щодо етикету, то лишати ложку у салаті вважається неприпустимим, адже це традиційно асоціюється з недорогими їдальнями та закладами з низьким рівнем обслуговування.

Тож подача таким чином може створити негативне враження про господиню та її соціальний статус у колі тих, хто знається на правилах поведінки за столом.

3