Курячі котлети "Пташине молоко": рецепт / © Фото з відкритих джерел
Для ваших рідних котлети “Пташине молоко” стануть справжнім подарунком і проявом вашої любові: вони відрізняються хрустким паніруванням, ніжною начинкою та дуже соковитим м’ясом.
Відваріть яйця до готовності, остудіть та очистьте. Білий хліб подрібніть руками, залийте молоком і швидко відіжміть надлишок рідини.
Куряче філе разом із цибулею та часником наріжте довільними шматками й подрібніть у блендері до отримання гладкої, однорідної маси. Додайте до неї розмочений хліб, вбийте сире яйце, приправте сіллю й перцем. Ретельно перемішайте до з’єднання всіх інгредієнтів.
Зварені яйця натріть на дрібній тертці. З’єднайте з м’яким вершковим маслом і розімніть до стану ніжної пасти. Всипте дрібно посічену зелень, ще раз перемішайте. За потреби додайте сіль і перець на свій смак.
Для приготування кляру розбийте яйця, додайте до них майонез і дрібку солі. Збийте суміш виделкою до однорідного стану. В окремій посудині змішайте пшеничне борошно з розпушувачем і всипте до яєчно-майонезної маси. Перемішайте до консистенції густого тіста, схожого на те, з якого готують оладки. Якщо суміш вийшла надто густою, додайте ще одне яйце й розмішайте.
Щоб сформувати котлети, злегка змочіть руки у воді. Візьміть невелику порцію фаршу (трохи менше столової ложки), зробіть плаский круглий коржик. У центр викладіть 1–2 чайні ложки сирно-яєчної начинки й обережно з’єднайте краї, як під час ліплення вареників, щоб начинка опинилася всередині.
У сковороді розігрійте рослинну олію на середньому вогні. Обережно вмочуйте кожну котлету в кляр і викладайте на гарячу поверхню. За бажанням можна працювати в рукавичках. Обсмажуйте з обох боків по 2 хвилини — до появи золотистої скоринки.