Золотиста обсмажена курка, броколі та соус із часнику, анчоусів і лимона створюють яскраву й збалансовану комбінацію смаків. Тертий пармезан додає насиченості та глибини. Подавайте з хрустким часниковим хлібом або грінками – вони не лише додають текстури, а й чудово вбирають соус. Якщо подвоюєте порцію, броколі краще обсмажити окремо від курки, так овоч залишиться яскравим і не перевареним. Рецепт від Cooking.
Приправте курячі грудки сіллю та перцем і відкладіть. У великій сковороді (діаметром приблизно 30 см) розігрійте 2 столові ложки оливкової олії та вершкове масло на середньому вогні. Коли масло розтане й почне шипіти – викладіть курку. Частково накрийте сковороду, щоб зменшити бризки, і смажте до золотистої скоринки приблизно 3 хвилини. Потім переверніть, накрийте повністю, зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин.
Додайте броколі між шматками курки. Накрийте сковороду й готуйте до повної готовності курки та м’яких броколі, приблизно 6-9 хвилин. Перекладіть овочі на тарілку для подачі, а курку – на дошку й дайте їй трохи охолонути.
У сковороду додайте решту 2 столові ложки олії, потім – подрібнений часник і анчоуси. Коли вони почнуть шипіти (приблизно за хвилину), додайте ¼ склянки води й лимонний сік, перемішайте. Доведіть до легкого кипіння, після чого зніміть з вогню.
Для подачі наріжте курку по діагоналі, викладіть броколі, полийте соусом зі сковороди й щедро посипте тертим пармезаном.