З болгарського перцю можна приготувати безліч страв. Багатьом може сподобатись чудовий та швидкий рецепт смаженого перцю з часником та помідорами за технологією сайту «Бабусині рецепти».
Така закуска смачна як гарячою, так і холодною.
Інгредієнти: Болгарський перець — 7 шт. Часник — 7 зуб. Помідор — 2 шт. Сіль за смаком Соняшникова олія — за смаком Оцет — 1 ст. л. Кріп — 10 г
Приготування: Вимити та обсушити болгарський перець. Зробити надрізи для фарширування.
Часник нарізати тонкими пластинами.
Помідори нарізати невеликими часточками.
Часник і помідори помістити всередину солодкого перцю.
Викласти перець на розігріту сковороду з олією. Присипати його сіллю.
Готувати на середньому вогні під кришкою до рум’яності, періодично перевертаючи перці іншою стороною.
Перекласти овочі на тарілку, полити їх оцтом. Потім подрібнити кріп, посипати ним перець.
А на зиму можна приготувати маринований болгарський перець з медом, або закрити у банки смажений солодкий перець з часником та петрушкою.