Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Коли і як найкраще їсти чорницю для максимального засвоєння антиоксидантів

Коли і як найкраще їсти чорницю для максимального засвоєння антиоксидантів
Zaxid.net • 565 переглядів • 1 хв читання

Чорницю здавна вважають одними з найбагатших на поживні речовини ягодами. Вони особливо багаті на антиоксиданти, які відіграють вирішальну роль у захисті клітин від вільних радикалів. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, запобігають і нейтралізують ці шкідливі речовини, допомагаючи захистити організм від хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет, нейродегенеративні захворювання та рак.

Чи впливає час споживання чорниці на повне розкриття її корисних властивостейі? І з якими продуктами найкраще поєднувати ці ягоди, аби організм максимально засвоїв антиоксиданти? Eatingwell опублікував відповіді дієтологів на ці запитання, а також їхні поради та рекомендації, які допоможуть отримати максимум користі від горнятка чорниці.

Чорниця містить кілька ключових сполук і поживних речовин, які мають потужні антиоксидантні властивості, а саме:

Дієтологиня Патрісія Баннан наголошує: хоч кожен антиоксидант має свої унікальні властивості, всі вони працюють разом, щоб нейтралізувати шкідливий вплив вільних радикалів та сприяти загальному здоровʼю клітин.

Хоча науково доведеного «найкращого» часу доби для максимального засвоєння антиоксидантів немає, дієтологиня Баннан наголошує: регулярне вживання чорниці – чи то на сніданок, чи як полуденний перекус, чи навіть як вечірній десерт – допоможе регулярно отримувати користь від її захисних поживних речовин. «Що важливіше за правильний час, так це поєднання її з іншими багатими на поживні речовини продуктами для підтримки засвоєння та зробити її регулярною частиною вашого розпорядку дня», – каже вона.

Дієтологиня-нутриціологиня Меггі Мун додає, що одразу після вживання чорниці рівень антоціанів зазвичай підвищується на кілька годин, перш ніж повернутися до вихідного рівня. «Їхні корисні побічні продукти циркулюють до двох днів, тому я рекомендую вживати чорницю принаймні кілька разів на тиждень для здоровʼя мозку та покращення загального самопочуття», – каже Мун.

Аби отримувати максимальну користь від чорниці, дієтологині радять поєднувати їх зі здоровими жирами, такими як горіхи, насіння, авокадо або горіхове масло, а також білковими продуктами. Це допоможе організму ефективніше засвоювати та використовувати їхні антиоксиданти. Деякі дослідження показують, що білок звʼязується з антоціанами, покращуючи їх засвоєння в організмі.

Цей матеріал не містить медичних порад або порад щодо лікування і повністю відповідає актуальним науковим дослідженням. Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, зверніться, будь ласка, до лікаря.

565