Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

«Ідеальні» чорничні синнабони від Світлани Левицької

«Ідеальні» чорничні синнабони від Світлани Левицької
Факти • 3 переглядів • 1 хв читання

Фудекспертка Світлана Левицька, яка розповіла, як приготувати авдіївську кашу, поділилася рецептом французьких булочок сіннабон.

«Чорничні булочки з лимоном, ваніллю та вершковим сиром або чорничні сіннабони — це неймовірна смакота. М’яке дріжджове тісто, свіжа ягідна начинка і ніжна сирна помадка зверху, вони ідеальні!» — зазначає блогерка.

Інгредієнти (на 10−12 булочок):

молоко — 200 мл сухі дріжджі — 7 г цукор — 50 г яйце — 1 шт вершкове масло — 50 г (розтоплене) сіль — дрібка

чорниця — 200 г (свіжа або заморожена) цукор, краще коричневий — 60 г кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л. цедра 1 лимона ваніль — 1 ч. л.

вершковий сир — 150 г цукрова пудра — 50−70 г (я беру менше) лимонний сік — 1 ст. л. ваніль — 0,5 ч. л. молоко — 1−2 ч. л. (за потреби)

У теплому молоці розчинити дріжджі з цукром і залишити на 10 хвилин.

Додати яйце, розтоплене масло, сіль і борошно. Замішати м’яке, трохи липке тісто.

Накрити й залишити у теплі на 1−1,5 години — до збільшення вдвічі.

Начинка: Змішати чорницю з цукром, крохмалем, лимонною цедрою та ваніллю.

Формування: Розкачати тісто в прямокутник приблизно 40×30 см.

Рівномірно розподілити начинку,

Згорнути у рулет, нарізати на 10−12 шматочків.

Викласти у форму з пергаментом, залишаючи відстань між булочками.

Накрити й залишити ще на 20−30 хвилин для підходу.

Випікати при 180 °C 25−30 хвилин — до рум’яної скоринки.

Помадка: Змішати вершковий сир з пудрою, лимонним соком і ваніллю.

За потреби додати молоко — довести до бажаної густини.

Публикация от Світлана Левицька | Фудблог | Смачні рецепти (@lanas_diet)

Раніше рецептом булочок сіннабон з корицею поділилася дієтологиня Катерина Черкаська. А як приготувати ліниві бананові сіннабони, розповіла фудблогерка Наталія Жук.

3