Полуниця – ніжна ягода, яка швидко псується, тому її варто правильно зберігати одразу після купівлі. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, як зберегти свіжість ягід якомога довше.
Полуницю потрібно зберігати в холодильнику за температури 4°C. А ось три найкращі методи зберігання, які гарантуватимуть свіжість плодів до 7 діб.
Дно харчового контейнера застеліть паперовим рушником або серветкою. Полуницю переберіть та покладіть ягоди в контейнер, в один шар. Серветка вбиратиме вологу, завдяки чому полуниця залишатиметься сухою, а отже свіжою якомога довше. Ви також можете прикрити контейнер кришкою або вощанкою.
Змішайте столовий оцет (9%) та воду у пропорції 1:3. Перелийте цю суміш у миску та занурте туди полуницю. А потім ретельно просушіть ягоди на рушнику. Коли полуниця повністю висохне, складіть її в застелений паперовим рушником харчовий контейнер та прикрийте зверху кришкою, не закриваючи щільно, та покладіть до холодильника.
Найпростіший метод зберігання полуниці – це просто тримати її в холодильнику в оригінальному пакованні. Але є нюанс: перед цим ягоди потрібно перебрати, обов’язково видаливши зіпсовані плоди та просушивши решту рушником.