З дитинства багато хто з нас любить торти. І питання, як їсти торт за етикетом, може декого здивувати. Але навіть багато хто з ласунів не знає важливих нюансів етикету.
М'які торти — бісквітні, мусові, йогуртові та чизкейки — їдять десертною ложкою, а пісочні, вафельні та багатошарові — за допомогою виделки та ножа. Торт-морозиво їдять за допомогою вилки та ложки. Причому виделкою утримують шматочок, а ложкою його відрізають.
Починають їсти торт завжди з вузької частини. Ласують невеликими шматочками.
У жодному разі не облизуйте виделку чи ложку. Не знімайте крем з торта. Не копирсайтеся в торті, шукаючи горіхи або родзинки.
Не намагайтеся взяти найбільший шматок торта, та ще й із найефектнішим декором — наприклад, трояндочкою з крему. Не беріть добавку торта, якщо вам не запропонували. Можливо, не всі гості встигли взяти по шматочку.
Ніколи не кажіть тим, хто спік торт, що у вашій родині його роблять смачнішим. І не давайте порад щодо вдосконалення рецепта, якщо вас не просять.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як їсти суп у ресторані згідно з етикетом. За словами тренд-редакторки Ольги Сметанської, багато хто припускається трьох грубих помилок.