Багато людей не знають, як до креветок навіть підступитися, тому в ресторані їх не замовляють. А все не так складно, як здається. Очищені креветки беруться виделкою і вмочуються в соус, а неочищені беруться за хвіст, потрібно очистити панцир, залишаючи його тільки на кінчику хвоста, вмочити в соус і відкусити очищену частину. Залишки панцира кладуться на край тарілки. Руки миють в чаші з лимонною водою, яку зазвичай подають до страви.
Коктейль з креветок їдять десертною ложкою.
Дуже важливо пам'ятати правило: не замовляйте в ресторані те, що не вмієте їсти згідно з правилами етикету, під час обіду або вечері з діловими партнерами або колегами. Пробувати нове все ж краще в колі рідних і близьких людей, у неформальній обстановці.
Знання правил етикету допоможе вам відчувати себе комфортно в будь-якій ситуації. «ФАКТИ» продовжують знайомити читачів з тонкощами етикету, які варто взяти до уваги. Вчіть правилам етикету дітей, у майбутньому, коли вони виростуть, діти будуть вам вдячні.
Раніше Ольга Сметанська розповідала, як їсти торт за правилами етикету.
Фото з альбому Ольги Сметанської