Як правильно варити гречку, щоб була розсипчастою / © Фото з відкритих джерел
Розповідаємо, як зварити смачну гречку, щоб вона була розсипчастою, ароматною і мала вишуканий смак, неначе в ресторані.
Професійні кухарі рекомендують додавати трохи вершкового масла, але не в готову страву, а ще в процесі варіння. Так, треба класти шматочок прямо в каструлю разом із крупою та водою. Такий простий трюк зробить текстуру гречки ніжнішою та надасть їй приємного вершкового смаку й аромату.
Як правильно зварити гречку з маслом.
Промийте 1 склянку гречки в холодній воді.
Обсмажте її на сухій сковороді 1–2 хвилини, щоб повністю розкрився аромат.
Пересипте крупу в каструлю, додайте 2 склянки води та пів чайної ложки солі.
Додайте шматочок вершкового масла, приблизно десять грамів.
Варити необхідно на слабкому вогні під кришкою 15–20 хвилин. Не варто мішати гречку до повного випаровування води, щоб не порушити її текстуру.
Зварена у такий спосіб гречка вийде ароматною, ніжною та розсипчастою.
Додайте трохи часнику чи лаврового листя під час варіння, ці складники увиразнять аромат.
Замініть воду на овочевий чи м’ясний бульйон.
Під час варіння варіння додайте засмажку з моркви, селери та цибулі.