Мариновані яблука з болгарським перцем — це справжня класика української кухні, як і мочені, але з яскравим акцентом: солодкий болгарський перець додає аромату та кольору. Все готується просто — перець нарізати й коротко проварити, а далі разом із яблуками скласти в банку, пише «Шуба».
Фудблогерка Дарія Дорошкевич запевняє, що трьох літрових банок достатньо, щоб насолодитися яблуками, маринованими з болгарським перцем. Ідеально пасує до м’яса, картоплі чи просто як самостійна закуска на святковому столі.
Для маринування підійдуть яблука сорту білий налив або симиренка. А щоб смак був глибоким і пряним — не забудьте про гвоздику, лавровий лист і перець горошком.
Яблуко — 1 кг Перець болгарський червоний — 1 кг Лавровий лист — 3 шт. Гвоздика — 6 шт. Перець чорний, горошок — 15 шт. Цукор — 100 г Вода — 1 л Сіль кам'яна — 1 ч. л. Оцет яблучний — 50 мл
1/3. Провари перці, підготуй яблука Перці почисть від плодоніжок і насіння, промий. Розріж кожний на чотири частини і поклади в каструлю. Залий перці водою, доведи до кипіння і вари на середньому вогні 5 хвилин. Тим часом яблука вимий, почисть від насіння і розріж на чотири частини.
2/3. Підготуй банки, розклади яблука Банки стерилізуй на парі кілька хвилин. Кришки прокип’яти кілька хвилин. У кожну банку поклади по 1 лавровому листу, по 2 суцвіття гвоздики і по 5 горошин перцю. Потім щільно розклади в рівних пропорціях яблука і перці.
3/3. Залий яблука водою і закрий Воду доведи до кипіння і залий банки. Накрий кришками і залиш на 10 хвилин. Потім воду злий у каструлю, додай цукор, сіль і доведи розсіл до кипіння. Наприкінці додай оцет, перемішай і одразу розлий розсіл по банках і закатай їх. Зберігай мариновані яблука в прохолодному темному місці.
Увага: відкрити закрутку можна за 1 місяць.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати мариновані баклажани з перцем.