Осінь багата на дари садів та городів. Господині мають безліч цікавих рецептів, як приготувати овочі та фрукти на зиму. Квашена капуста — одна з найулюбленіших зимових страв на кожному столі. Вона смакує з будь-яким гарніром, м’ясом, як звичайна закуска й навіть може стати складником багатьох страв.
На сторінці «Смачні рецепти блогерів» розповіли, як приготувати квашену капусту по-азербайджанськи.
«Червона солена капуста — тільки овочі й сіль», — пишуть автори рецепта.
Капуста білокачанна Баклажани Зелені помідори Зелений болгарський перець Огірки Буряк Петрушка
Капусту пізнього сорту нарізати великими кусками. Баклажан нарізати півкільцями.
Кількість овочів можна регулювати, виходячи з того, хто як любить.
Зелені помідори нарізати на 4 частини. Помідорів можна брати багато.
Нарізати солодкий болгарський перець шматочками. Буряк червоний нарізати кубиками.
Обовʼязково додати огірки. Найкраще підійдуть маленькі, молоденькі. Якщо огірки великі — тоді їх також треба порізати шматочками.
Петрушку нарізати разом зі стеблом. Також нарізати часник (його потрібно багато).
Всі інгредієнти змішати в одній мисці й посолити. Солити треба так, щоб при першій спробі, здавалося, що капуста пересолена.
Перемішати й залишити на пів години, щоб капуста дала сік. Якщо соку капуста не дала, то можна залити сильно соленою водою, бо капуста має бути повністю у воді.
Капусту та овочі накласти в чисті трилітрові банки. Долити соком, сік має бути до верху.
Банки злегка прикрити кришками, витримати 3−4 дні в теплі.
Після того як піна осяде, закрити кришками й винести банки у прохолодне місце.
Ми також розповідали, як приготувати борщову заправку, яка взимку буде господиням економити час.