Чудовою традицією є випікання калачів та пригощання ними рідних та близьких. Калач готується з універсального тіста, з яким одне задоволення працювати. Виріб виходить ніжний, мʼякий та з волокнистою структурою, ділиться фудблогерка Анніна Карпенко.
400 г борошно хлібне (манітоба чи першого ґатунку, тобто з високим вмістом білка)
470 г молоко (для пісної версії замінити на рослинне молоко рисове, вівсяне, кокосове чи мигдалеве або ж на воду)
Всі інгредієнти змішати в діжці комбайна та вимішувати до еластичності.
Накрити та залишити для ферментації. Розділяємо тісто та формуємо. Вироби, які підійшли, змащуємо яйцем (для пісної версії після випікання змастити сиропом чи киселем), випікаємо. Готовий виріб повинен мати рівномірну рум’яну скоринку.
Раніше Анніна Карпенко розповідала, як приготувати дуже смачні рогалики на сирному тісті.