Помідори на зиму можна квасити, маринувати або приготувати без зелені та спецій.
Блогерка VD Necrasova поділилася рецептом маринованих помідорів половинками у пряній заправці.
Вона впевнена, що така консервація неодмінно стане фаворитом для багатьох господинь.
Інгредієнти: Помідори — 4 кг Петрушка — 100 г Перець солодкий — 500 г Перець гострий — 150 г (3 шт.) Часник — 2 головки Цукор — 6 ст. л (по 1 ст. л у кожну банку) Сіль — 6 ч. л (по 1 ч. л у кожну банку) Оцет 9% - 6 ст. л (по 1 ст. л у кожну банку) Вода — 250−270 мл на банку
Приготування: Помідори середнього розміру добре помити й розрізати навпіл.
Петрушку нарізати, солодкий перець очистити від насіння та порізати, гострий подрібнити. Часник порізати.
У блендері перебити перець й часник, додати петрушку. Консистенцію можна зробити як пюре.
На дно кожної стерильної літрової банки покласти 2,5 ст. л овочевої заправки, 1 ст. л цукру, 1 ч. л солі та 1 ст. л 9% оцту.
Заповнити банки помідорами доверху. Залити окропом.
Стерилізувати банки 15 хвилин від моменту закипання води.
Після стерилізації банки щільно закрутити, перевернути догори дном, закутати ковдрою та залишити до повного охолодження.
Ми також розповідали, як приготувати смачні малосольні помідори за добу.