Кабачкові деруни – легша й ніжніша альтернатива класичним картопляним, хоча й менш хрусткі. Вони чудово смакують як гарнір або самостійна страва з соусом чи сметаною. Їх легко адаптувати: зробити пісними, замінивши яйця й сир, або додати м’ясо для ситнішого варіанту. Рецепт від Shuba.
Натріть кабачки та картоплю на дрібну тертку, викладіть на сито й добре відтисніть зайву рідину.
Додайте яйце, борошно, сіль і тертий сир, перемішайте до однорідності. Смажте на добре розігрітій сковороді з вершковим маслом, формуючи оладки, по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
Готові деруни викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, і подавайте теплими зі сметаною або йогуртом. За бажанням можна запекти в духовці, вийде менш жирно.
12
12
Джерело