Сьогодні Дніпро впевнено тримає позиції на пивній мапі України — тут діють авторські пивоварні, сучасні паби, крафтові фестивалі. Але все це має глибоке коріння.
У 1970–1990-х роках пиво у Дніпропетровську було не просто напоєм — це була частина щоденної культури міста. Воно продавалося з металевих бочок прямо на зупинках і в парках, розливалося у скляні кухлі, які миттєво споліскували перед наступним відвідувачем. Черги, жетони, автомати, з яких наливалося пиво за 20 копійок, культові заклади з народними назвами — «Цепі», «Барикадка», «Яма». Там збиралися інженери й студенти, футбольні фанати й викладачі, шанувальники рибки в фартусі баби Ніни та ті, хто просто шукав компанію для розмови.
Запрошуємо в подорож у часі, в міське життя з ароматом пива і хліба, де кожен кухоль — частина великої історії. У ньому — живі спогади містян, гумор і тепла ностальгія за тим, що робило Дніпро Дніпром.
Чому бар «Цепі» називали «міністерством єднання», як пили пиво в “Дюймовочці”, де шукали пательні з м’ясом і як виглядала справжня пивна романтика на житлових масивах.
Докладніше про атмосферу, заклади, традиції і пивну філософію тих часів — дивіться у відео:
Категорія: Відео, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Унікальний Дніпро