Що додати до борщу на фінальному етапі приготування / © unsplash.com
Про цікавий лайфгак розповів український ресторатор, суддя шоу “МайстерШеф” Володимир Ярославський в своєму Instagram.
Спершу варимо насичений ароматний бульйон. Коли він готовий, ставимо каструлю на вогонь, додаємо сіль, цукор, лаврове листя, орегано, духмяний і чорний мелені перці, а також чилі та копчену паприку — за бажанням. Доводимо до кипіння.
Після закипання вводимо обсмажену моркву з цибулею та чекаємо, поки борщ знову закипить.
Додаємо нарізану кубиками (приблизно 1×1 см) картоплю й знову доводимо до кипіння.
Далі кладемо буряк разом із томатами, додаємо попередньо відварену квасолю, ретельно перемішуємо й одразу ж закладаємо нашатковану капусту.
Окремо готуємо "затирку" — розтираємо сало з часником до пастоподібного стану. Щойно борщ знімаємо з вогню, додаємо цю ароматну суміш, перемішуємо й остаточно доводимо смак, за потреби додавши ще трохи солі або цукру.