Джем чи конфітюр — звичний продукт у багатьох родинах / © Credits
Банка джему або варення у холодильнику — це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь.
Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати його в шафці.
За словами експертки, невідкриті банки з джемом, варенням і конфітюром потрібно тримати у прохолодному й сухому місці. Але після відкриття їх потрібно обов’язково зберігати в холодильнику, щоб уникнути зростання бактерій і плісняви.
Цукор у складі має природні консервувальні властивості, проте після контакту з повітрям продукт більше не захищений від мікробів.
Якщо залишити варення не в холоді, воно може зіпсуватися вже за тиждень. У холодильнику відкриту банку можна зберігати до шести місяців, проте лише за умови використання чистих ложок і ножів. Забруднені прибори прискорюють псування.
Фахівчиня радить звертати увагу на такі ознаки:
пліснява на поверхні чи кришці (зелена, чорна, біла або синя).
«Якщо маєте сумніви — краще викиньте», — підкреслює Гарсія-Бенсон.
Нагадаємо, раніше експерт розповів, чи можна їсти підгнилі або запліснявілі фрукти й овочі. Наука виділяє кілька типів мікотоксинів, серед яких афлатоксини, охратоксин A, патулін тощо.
Позитив з дружиною та донькою / © instagram.com/juli_sakhnevych
Лідер збірної Сербії з баскетболу та зірка НБА Нікола Йокич / © Associated Press
Наркотична та алкогольна ситуація в Україні / © УНІАН