Айран — це не лише порятунок для організму у спекотні літні дні, але й напій, який підтримує здорове травлення. Він багатий на пробіотики, мінерали та білок, позитивно впливає на кишківник та кістки, що робить його популярним вибором у країнах, що межують з Європою та Азією. Його історія сягає понад тисячу років і нерозривно пов'язана з турецькою культурою, пише Interia kobieta.
Його освіжаючі властивості підтверджені наукою. Вживання айрану — чудовий спосіб відновити мінеральний баланс, завдяки його природному вмісту мінералів та доданій солі. Напій містить цінні мінерали та білок. Це ще не все. Ще однією дивовижною перевагою є вплив напою на здоров'я травної системи та кишківника. Цей напій відіграє ключову роль у підтримці балансу травлення та кишкової мікробіоти.
Айран корисний не лише для кишківника. Велика кількість кальцію та фосфору у ньому є необхідними мінералами для будівництва кісток та зубів, а вітамін D та молочний білок сприяють засвоєнню кальцію та регенерації кісткової тканини.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати окрошку на айрані за рецептом переможця «МастерШефа».