Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Царське варення з порічок та інших видів ягід: готуємо смачне асорті

Царське варення з порічок та інших видів ягід: готуємо смачне асорті
ТСН • 7 переглядів • 1 хв читання

Літній сезон ягід у розпалі, господині роблять заготівлі на зиму. Пропонуємо приготувати смачне та ароматне царське варення з різноманітних ягід — порічок, смородини, малини.

Царське варення, за словами блогерки, можна приготувати з різних ягід, з порічок, смородини, малини. Воно не надто солодке, бо має приємну кислинку і згодиться для будь-якої випічки.

Порічки або біла смородина — 500 г, або один літр.

Смородина — 500 г, або один літр.

Порічки і чорну смородину ретельно помити та висушити. Потім додати до ягід малину і перебити все блендером або ж пропустити через м’ясорубку.

Після того рідку ягідну масу перелити у місткість, де буде варитися варення, і додати перемелений лимон. Лимон використовувати з цедрою, але обов’язково вийняти кісточки.

Після того до ягідної маси додати цукор, перемішати та поставити на невеликий вогонь.

Варення доводимо до кипіння, під час варіння з варення потрібно прибирати піну.

Щойно воно закипить, зняти його з плити. Гаряче варення розлити по сухих стерилізованих банках і закрити кришками, залишивши на 5 хвилин перевернутими вверх дном.

7