Суддя кулінарного шоу «МайстерШеф» Володимир Ярославський, який нещодавно поділився рецептом смачної страви з баклажанів, розповів, як приготувати буряковий квас.
«Корисний, для традицінийх страв та й цікавий інгредієнт який стає модним і за кордоном!» — написав він.
— 1.5 кг чищеного червоного буряку - 1.7 л води - Марля - чайна ложка солі - столова ложка розсолу з квашеної капусти чи солоних огірків
Очищений буряк нарізаємо досить довільно на дольки і кладемо в банку, заливаємо чистою питною водою. Додаю сіль та ложку розсолу! Накриваємо марлею і ставимо у кімнатну температуру на 5−7 днів.
Зверху за тиждень може утворитись піна — її треба зняти. Якщо далі утворюється біла плівка — це нормально- але її теж можна зняти.
Далі куштуємо і якщо не достатньо кислий — можна поставити ще в прохолодне і темне місце під марлею на тиждень. Після цього процідити і в холодильник!
Але можна тримати з буряками також в прохолодному місці — так квас стає кисліше і кисліше.
Розсіл діє як «закваска», щоб ми одразу додавали правильних бактерій. Сіль так само допомагає мати більше правильних бактерій. Але можна і не використовувати сіль.
Раніше «ФАКТИ» писали, чому варто пити соки з-під маринованих овочів.