Немає нічого приємнішого, ніж літнє чаювання в саду або на балконі. До чаю варто приготувати смачний пиріг — наприклад, банановий. Готується він просто, а смак нікого не залишає байдужим. Кулінарка Елла Іванова поділилася з читачами «ФАКТІВ» рецептом ласощів.
Готуємо карамель. Банан подрібнюємо за допомогою блендера. У сотейник додаємо цукор і готуємо суху карамель при невеликій температурі. Додаємо пюре банана, розмішуємо близько хвилини. Вводимо м'яке вершкове масло і сіль. Пробиваємо блендером. Можна процідити через сито. Охолоджуємо. Даємо постояти в холодильнику пару годин.
Викладаємо на пергамент деко ніжну бананову карамель. Зверху — кружечки банана, приправлені соком лайма.
Заливаємо тістом з вищевказаних інгредієнтів.
Випікаємо прі температурі 180 градусів 35−40 хвилин.
Нагадаємо рецепт найлінивішого чізкейка в світі.