Золотисті картопляні кульки: рецепт / © Фото з відкритих джерел
Ми впевнені, що їхня м’якість і хрумка скоринка вам сподобаються. А ще готувати їх дуже швидко і просто.
Очистьте картоплю та наріжте її кубиками, щоб вона швидше зварилася. Варіть до м’якості, після чого злийте воду, додайте борошно і сіль, а потім ретельно розімніть до гладкої консистенції. Пюре має вийти густим та еластичним.
Поки картопля вариться, приготуйте кляр – змішайте яйця з молоком і борошном, збивши все до однорідної маси.
Після того, як картопля трохи охолоне, візьміть невелику порцію картопляної маси, сформуйте плоский коржик і покладіть в середину кубик моцарели. Обгорніть сир картоплею, щоб вийшла щільна кулька. Потім кожну кульку обмокніть у кляр та обваляйте в панірувальних сухарях.
Нагрійте достатньо олії в глибокій сковороді або фритюрниці та обережно опускайте кульки в гарячу олію. Смажте до золотавої скоринки, а готові кульки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Картопляні кульки найкраще подавати з улюбленими соусами, як-от часниковий, томатний або медово-гірчичний. Додайте свіжий салат – і ви отримаєте апетитну й поживну вечерю. Смачного!
Так готували наші бабусі: секрет надзвичайно соковитих котлет – додайте у фарш цікавий інгредієнт
Ідеальний рецепт соковитого м'яса, що замінить набридлі котлети: смачна вечеря нашвидкуруч
Найсмачніші крученики з курячого м'яса: за цим рецептом захочеться готувати ще і ще