Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

"Живчик" в домашіх умовах: рецепти яблучної насолоди для всієї родини

"Живчик" в домашіх умовах: рецепти яблучної насолоди для всієї родини
ТСН • 31 переглядів • 1 хв читання

Напої, приготовані за цими рецептами надзвичайно схожі на відомий магазинний напій. Рецепти ідеально підходять для перестиглих або трохи побитих яблук, які вже не придатні для інших страв, але саме з них виходить чудовий «Живчик».

Відро яблук (переважно червоних, можна перестиглих або збитих)

Цукор (з розрахунку одна склянка на 3 літри соку)

Ретельно вимийте яблука. Обріжте всі пошкоджені та надгнилі ділянки, видаліть серцевину. Чистити яблука від шкірки не потрібно.

Нарізані яблука помістіть у велику каструлю або відро. Залийте їх окропом так, щоб вода повністю покривала яблука. Накрийте кришкою і залиште настоюватися приблизно на 5-6 годин, до повного охолодження.

Процідіть рідину. Це буде ваш перший віджим.

Ті ж самі яблука знову залийте окропом і залиште ще на 5-6 годин до охолодження.

Знову процідіть рідину. Після цього яблука вже не знадобляться, їх можна викинути.

Обидва відціджені соки процідіть через марлю, щоб видалити дрібні частинки. З’єднайте їх в одній великій каструлі. Додайте цукор з розрахунку одна склянка цукру на 3 літри соку.

Доведіть сік до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин.

Гарячий «Живчик» розлийте в стерилізовані банки і щільно закрутіть стерилізованими кришками. Банки додатково стерилізувати не потрібно.

Переверніть банки догори дном, укутайте їх на ніч (або приблизно на 10 годин). Після повного охолодження перенесіть банки у прохолодне місце, наприклад, у погріб.

Цей варіант «Живчика» також чудово підходить для яблук, що опадають.

Наріжте яблука пластинками. Чистити їх або вирізати серцевину з насінням не потрібно. Просто видаліть червиві або зіпсовані частини.

Залийте нарізані яблука 1,5 відра кип’ятку. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоюватися на ніч. Якщо залишаєте на довший час, періодично перемішуйте яблука.

Після настоювання вийміть яблука, а настій ретельно процідіть.

До процідженого настою додайте 600 г цукру та 1 чайну ложку лимонної кислоти.

Доведіть напій до кипіння і відразу ж розлийте його в стерилізовані банки.

З цього рецепту виходить приблизно 12 літрів смачного напою. Зверніть увагу, що з соковитих яблук напій буде темнішим, а з менш соковитих — світлішим.

31