Зелений борщ. / © Фото з відкритих джерел
Приємно кисленький зелений борщ - один із символів весни. Цю страву традиційно подають із відвареним яйцем та густою сметаною.
ТСН.ua підготував рецепт класичного українського борщу від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Зачистьте від плівки свинину та поріжте середнім кубиком, а потім покладіть його до каструлі з кип’яченою водою. Додайте 2-3 лаврових листочка та кілька горошин чорного перцю. Варіть 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.
Моркву та цибулю поріжте дрібним кубиком та перекладіть в каструлю до м'яса. Варіть 10 хвилин.
Картоплю також поріжте середнім кубиком. Покладіть до каструлі та варіть до готовності.
Помийте всю зелень. Викладіть все на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога та поріжте. За 2-3 хвилини до закінчення приготування страви додайте порізану зелень.
Готовий зелений борщ залиште настоятися мінімум на 30 хвилин, щоб всі аромати та смаки розійшлися. Потім розливайте по тарілках та подавайте з розрізаним навпіл яйцем та сметаною за бажанням.
Нагадаємо, ми писали про те, як варити зелений борщ, щоб щавель не втрачав свій яскраво-зелений колір.