Незвичайні страви зі свіжих огірків / © Pexels
Залийте огірки холодною питною водою, залиште у прохолодному місці на 3-5 годин. Кожні 1,5 години рідину зливайте і заливайте овочі свіжою водою.
Відріжте з двох сторін кінчики у кожного огірка (чи проколіть кожен виделкою двічі-тричі).
Наріжте хліб маленькими кубиками, підсушіть на сковороді.
Покладіть огірки до банки, зверху викладіть хліб.
Додайте кріп і дрібно нарізаний або цілий часник. Залийте солоним окропом, щоб рідина доходила до верху банки.
Закрийте банки і залиште в теплому місці на 2-3 дні.
Свіжі огірки та варені яйця добре поєднуються між собою. Перевірте це, приготувавши цей простий салат.
соняшникове або гарбузове насіння за смаком;
Яйця зваріть і поріжте на дрібні кубики. Огірки вимийте й наріжте соломкою.
Вичавіть один зубчик часнику, дрібно посічіть цибулю.
На сковороді розігрійте краплю олії і протушкуйте огірки з цибулею, часником і сіллю впродовж 6-7 хвилин під кришкою.
Коли огірки охолонуть, злийте сік з овочів і зайву олію.
У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти, додайте дрібно нарізаний кріп, насіння соняшника чи гарбуза.
Приправте салат сметаною або несолодким йогуртом.
сіль, перець, цукор за смаком.
Огірки наріжте пластинами. Складіть їх до глибокої миски, додайте сіль, перець і ретельно перемішайте.
Підготуйте кляр: у мисці збийте яйця, додайте сіль, цукор, перемішайте вінчиком.
Влийте кефір і додайте соду. Ще раз ретельно перемішайте.
Поступово додавайте борошно, кожного разу перемішуючи, поки консистенція не нагадуватиме сметану середньої жирності.
Огірки складіть до пакета, додайте кілька ложок борошна і добре потрясіть. Кожен шматок огірка вмочіть у кляр перед викладанням на розігріту сковороду з олією.
Обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Цей незвичайний суп навіть не потрібно варити.
очищене насіння соняшника за смаком;
Зелену гречку замочіть на ніч у холодній воді.
Почистьте й наріжте огірки, авокадо. Покладіть до блендера, додайте гречку і збийте до однорідної маси.
Розлийте суп по тарілках, прикрасьте зеленню й насінням.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Ті, хто куштував таке варення, кажуть, що ніколи не здогадаєшся, з чого саме воно приготоване.
Очистьте огірки від шкірки й насіння. Наріжте скибочками. Перекладіть до каструлі і додайте цукор. Залиште так на 10 хвилин, щоб огірки дали сік.
Після цього поставте на вогонь, варіть упродовж 20 хвилин на середньому вогні.
Додайте м'якоть лимона (без шкірки і кісточок), варіть ще 20 хвилин.
Варення готове. Розкладіть його до банок. Подавайте в охолодженому вигляді.
А ви б спробували один із цих рецептів?
Смажені кабачки у незвичному клярі: на смак, наче м'ясо
П'ять фруктів та овочів, які обов'язково потрібно їсти в серпні